Obieraczka do ziemniaków

0
Obieraczka - tego o niej nie wiesz! Obieraczka do ziemniaków to proste urządzenie, dzięki któremu obieranie jest dużo łatwiejsze. Jeśli boisz się skaleczeń lub chcesz...

Fontanna czekoladowa

0
Czemu lubimy fontanny? Fontanna czekoladowa i fontanna serowa to dwie popularne konstrukcje do fondue. Każde z tych urządzeń doskonale sprawdzi się na imprezie towarzyskiej, niezależnie...

Blendery do koktajli

0
Koktajl - sposób na zdrowy posiłek W aktualnych czasach coraz więcej uwagi zwraca się na to, jak się odżywiamy. Ludzie zauważyli, że to co jedzą,...

Dzierżawa ekspresów do kawy

0
Podstawy dzierżawy ekspresu do kawy Dzierżawa ekspresów do kawy jest umową pomiędzy firmą a właścicielem ekspresu. Jest to sformalizowana umowa, która określa warunki własności, obowiązki...

Jonizator wody alkalicznej

0
Jak woda alkaliczna może poprawić Twoje zdrowie? Jeśli szukasz sposobu na poprawę swojego zdrowia, możesz rozważyć zastosowanie jonizatora wody alkalicznej. Woda alkaliczna ma wyższe pH...

Syrop z kwiatu czarnego bzu

0
Syrop z kwiatu czarnego bzu Kwiat czarnego bzu ma długą historię stosowania w kuchni. Według tekstów historycznych służył do wyrobu wina, piwa i różnego rodzaju...

Prasa do hamburgerów

0
Co warto kupić, otwierając restaurację typu amerykańskiego? Otwierając restaurację z kuchnią amerykańską, czyli potocznie zwaną burgerownią, warto zaopatrzyć się w kilka niezbędnych, ale także usprawniających...

Ekspres Melitta Caffeo Solo

0
Minimalistyczny wystrój kuchni Kuchnia to chyba najszybciej brudzące się pomieszczenie. Regularne przyrządzanie posiłków w niej wiąże się z obowiązkiem częstego i dokładnego sprzątania. Nie tylko...

Kolorowy fotel ożywieniem szarej aranżacji

0
Lubisz szarości w swoim domu lub biurze? Trudno się temu dziwić! Szary to ponadczasowy, sprawdzony kolor, który podkreśla elegancję wnętrz, a jednocześnie doskonale koresponduje...

Placki z dyni

0
Placki z dyni Dynia jest owocem sezonowym, z którego można wykonać nie tylko piękne lampiony na Halloween. Gdy mija czas truskawek, wiśmi, czereśni czy malin, przychodzi...

Sposób na najprostsze, najszybsze i smaczne ciasto

0
Sposób na najprostsze, najszybsze i smaczne ciasto Masz mieć niedługo gości, nie wiesz jakie ciasto wymyślić, żeby było szybko, prosto i smacznie. Teraz jest dużo...

Hodowla piskląt indyczych

0
Hodowla piskląt indyczych Hodowla indyków jest coraz bardziej popularna, mimo że wymaga dużego nakładu pracy. Szczególnie ważna jest prawidłowa opieka nad pisklakami, które są bardzo...

Pisklęta indycze

0
Pisklęta indycze Mięso indycze uważane jest za smaczne i zdrowe, rośnie świadomość społeczeństwa na temat zdrowej żywności, dlatego też coraz częściej zamiast kurzego wybierane jest...

Przydatność taboretów gazowych w gastronomii

0
Przydatność taboretów gazowych w gastronomii Myślisz nad otworzeniem własnego lokalu, ale nie stać cię na większą przestrzeń i musisz oszczędnie gospodarować metrażem? Szczególnie ważnym aspektem...

Jak wybrać dobrą zmywarkę gastronomiczną

0
Jak wybrać dobrą zmywarkę gastronomiczną Przygotowywanie smacznych posiłków dla swojej rodziny jest wspaniałą rzeczą, ale sprzątanie bałaganu potem odbiera całą przyjemność z gotowania. Trzeba poświęcić...

Restauracja ucieranie treści Pruszków

0
Kogut w winie Jeden kogut, pięć dag masta, dwie cebule, mąka, jeden kieliszek (pięć0 ml) koniaku (winiaku), dwie szkl. wytrawnego czerwonego wina, dwie ząbki czosnku,...

Tsuri sushi Pruszków restauracja Pruszków

0
Knedle z owocami Knedle z owocami. Proporcje: 75 dag ugotowanych ziemniaków, 20 dag mąki, 2 jajka, truskawki lub śliwki, szklanka śmietany do polania, cukier do...

Fabryka ołówków Pruszków restauracja

0
Kanapki z serem ementalskim i cytryną Pięć-sześć dag masła, sól, cztery kromki białego chleba, sześć-osiem dag sera, jeden cytryna posiekana natka pietruszki. Masło lekko posolić,...

Restauracja turecka Sila kebab Pruszków

0
Kanapki z serem edamskim Sześć dag masła, jeden /dwie łyżeczki musztardy, mielona słodka papryka, cztery kromki białego chleba, cztery plastry sera edamskiego grubości ok. dwie-trzy...

Restauracja zamkowa Prószków

0
Kanapki z rokpolem i zielonymi orzechami włoskimi Jeden łyżka dobrze spleśniałego i utartego rokpolu, dwie łyżki masła, szczypta pieprzu Cayenne (chilli), cztery kromki pumpernikla, osiem...

Restauracje chińskie Pruszków

0
Kanapki z owczym serem Jeden łyżka wysuszonego utartego owczego sera, dwie łyżki masła, sól, cztery kromki białego chleba, dwie plastry bekonu (wędzonego boczku) kapary (mogą...

Restauracja chińska Pruszków

0
Kanapki z camembertem i naciowym selerem Jeden krążek camemberta, tyle wagowo masła, ile sera, pieprz, naciowy seler, cztery kromki białego chleba. Ser obrać z pokrytej...

Restauracja Prowincja Pruszków

0
Kaczka w brzoskwiniach jeden spora kaczka (najlepiej mięsista i mało tłusta), kilka cienkich plastrów słoniny, dwie łyżki oleju, sześć dag masła, dwie cebule, jeden marchewka,...

Restauracja Pruszków i okolice

0
Kabaczki nadziewane mięsem Kabaczki nadziewane mięsem i ryżem. Proporcje: duży kabaczek, Obrane ze skórki ogórki skroić wzdłuż na 1 /3 wysokości i za pomocą ostrej...

Restauracja gruzińska Pruszków

0
Jak jeść tanio i zdrowo Wszelkie żywe stworzenie czuje oczywistą potrzebę odżywiania się. W odniesieniu do człowieka możemy postawić pytanie: kiedy przestaliśmy się żywić, a...

restauracja pruszków i okolice

0
Wiele osób sądzi, że praca na komputerze przynosi bardzo dobre i szybkie rezultaty. Dowiedzmy się więc, czy rzeczywiście tak jest i poznajmy zalety takich...

restauracja sielska biała podlaska ceny

0
Każdy komputer jest od razu wyposażony w pewne, specjalne programy. Warto więc się z nimi więc zapoznać, aby móc je później wykorzystać np. podczas...

Zapraszamy do bufetu

0
Zdarzyło Ci się kiedyś, że podczas eleganckiej kolacji kelner nałożył na Twój talerz ogromną porcję znienawidzonej potrawy? Powiedzmy…jakąś mało apetyczną, rozgotowaną breję? Nie wypada...

Rozwiązanie dla gastronomii

0
Podgrzewacze do potraw stanowią idealne rozwiązanie dla gastronomii. Skąd ten wniosek? Aby odpowiedzieć na to pytanie, należy w pierwszej kolejności rozważyć, jak wygląda sprzedaż...

Danie zawsze ciepłe

0
Prowadząc działalność gastronomiczną z pewnością spotkać się można z niezadowolonymi klientami. Narzekają, bo tak wygodnie. A to zupa za słona, a to kotlet niedobry,...

Najczęściej czytane: