Składniki:
Na ciasto:
1. 1 szklanka mleka
2. 1 szklanka wody gazowanej
3. 2 jajka
4. 2 łyżki oleju
5. Szczypta soli
Na farsz:
1. 2 piersi z kurczaka
2. 1 cebula
3. 1 strąk zielonej papryki
4. 1 strąk czerwonej papryki
5. 1 strąk żółtej papryki
6. Curry
7. Ząbek czosnku
8. Mielona ostra papryka
9. Olej
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Cebulę i czosnek obrać; cebulę pokroić w piórka, czosnek drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć osuszyć i pokroić w paseczki.
Mięso z piersi kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w paski.
W rondlu rozgrzać olej wrzucić osoloną cebulę i podsmażyć. Po około dwóch minutach dodać mięso kurczaka przyprawione czosnkiem, mieloną papryką i curry. Smażyć aż mięso zmieni kolor, a następnie dodać pokrojoną paprykę i smażyć jeszcze chwilkę razem (można podlać odrobiną słodkiej śmietanki i dusić pod pokrywką).
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć z niego cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik nakładać porcję farszu i zwijać według uznania w koperty lub ruloniki.