Projekt wentylacji lokalu gastronomicznego

0
76
Rate this post

Jeśli zawsze marzyliśmy o naszej własnej restauracji czy barze, nie powinniśmy w żaden sposób powstrzymywać się przed realizacją tych założeń. Musimy jednak zatroszczyć się o odpowiedni lokal, ponieważ to on stanowi podstawę działalności, o ile nie interesuje nas gastronomia mobilna w postaci foodtrucków.

Bardzo ważną sprawą w kwestii uruchomienia restauracji jest prawidłowo wykonany projekt lokalu gastronomicznego. Musi on zawierać wszystkie wymagane elementy, to jest odpowiednio dużą salę, kuchnię z wyposażeniem pozwalającym na higieniczne i bezpieczne przygotowywanie posiłków oraz przechowywanie półproduktów, a także zaplecze sanitarne dla pracowników i gości.

Projekt taki może dla nas wykonać praktycznie dowolna pracownia projektowa, która weźmie pod uwagę wymogi stawiane dla lokali gastronomicznych, a także nasze własne wymagania, ponieważ wystrój wnętrza zależy wyłącznie od gustu właściciela i charakteru lub typu kuchni danej restauracji – inaczej wygląda lokal z kuchnią chińską, a inaczej z europejską.