RABARBAROWA SAŁATKA Z PIECZARKAMI

0
128
Rate this post

Składniki:

25 dag białych szparagów
25 dag zielonych szparagów
3 łodygi rabarbaru
10 dag zielonego groszku w strąkach
10 dag pieczarek
Garść rukoli
5 dag orzechów cashew
Łyżeczka musztardy francuskiej
2 łyżki miodu
Łyżka borówek
Łyżka cukru
Sól, pieprz

Wykonanie:

Szparagi odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki i groszek oczyścić ( z groszku zdjąć łyko), umyć i pokroić. Rabarbar oczyścić, pokroić i zblanszować w osłodzonej wodzie.
1/3 porcji rabarbaru zmiksować i wymieszać z musztardą, olejem, miodem, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodać borówki. Delikatnie wymieszać. Rabarbar, pieczarki i szparagi zalać sosem i odstawić na pół godziny. Dodać rozdrobnioną rukolę i posypać zrumienionymi na suchej patelni orzechami cashew.