Restauracja chińska Pruszków

0
190
Rate this post

Kanapki z camembertem i naciowym selerem

Jeden krążek camemberta, tyle wagowo masła, ile sera, pieprz, naciowy seler, cztery kromki białego chleba. Ser obrać z pokrytej pleśnią skórki i bardzo dokładnie utrzeć z nieco zmiękczonym masłem. Otrzymaną masę doprawić pieprzem. Gałązki naciowego selera odwłóknić, drobno pokrajać i posypać nim po-smarowane kanapki.

Kanapki z camembertem, szparagami, szynką i wędzonym łososiem jeden/dwie krążka camemberta, tyle wagowo masła, ile sera, dwiepięć dag szparagów (mogą być konserwowe), cztery kromki białego chleba, jeden duży plaster gotowanej szynki, jeden plaster wędzonego łososia, jeden kwaszony ogórek

Ser obrać z pokrytej pleśnią skórki i bardzo dokładnie utrzeć z nieco zmiękczonym masłem. Szparagi oczyścić, obrać, umyć i ugotować do miękkości, a po ostudzeniu pokrajać na kawałki długości ok. jeden cm. Z każdej kromki chleba wyciąć dwie krążki o średnicy dużej dwie0-złotówki. Krążki chleba posmarować masą serową, a następnie każdą kanapkę obłożyć plasterkiem szynki, łososia, kwaszonego ogórka oraz pokrajanymi szparagami.