Urzadzenia gastronomiczne do kebaba

0
242
Rate this post

Co jest potrzebne przy dobrym prosperowaniu baru typu kebab?
Jeśli zdecydujemy się otworzyć taką budkę, niezbędną rzeczą będzie opiekacz pionowy, na którym przyrządzimy mięso. Wiele klientów będzie chciało wziąć dania na wynos, więc zakupmy pojemniki papierowe. W dobrym kebabie właściciel powinien zadbać o dostarczanie zawsze świeżych produktów. Warto dogadać się z dostawcami, aby jak najczęściej o ile jest to możliwe, przywozili produkty. W barze musimy mieć dobrą lodówkę, w niej będziemy przechowywać warzywa potrzebne do naszych dań. Sosy możemy robić sami lub zakupić gotowe takie jak czosnkowy, majonezowy. Pamiętajmy, iż w kebabie podaje się również inne dania niż to standardowe. Do frytek przyda nam się frytkownica, nie zapominajmy o częstym zmianie oleju. Oprócz tych rzeczy ważne też, abyśmy mieli całe wyposażenie gastronomii, typu noże, obieraczki. Nasi pracownicy powinni również dbać o nienaganny wygląd całego lokalu, muszą codziennie sprzątać stoliki, podłogi oraz dbać o to, aby nie było żadnych przeterminowanych produktów na kuchni.