WARZYWNA SAŁATKA Z SOSEM KOKOSOWYM

0
73
Rate this post

Składniki:

10 dag kiełków sojowych
10 dag fasolki szparagowej
1 duża cebula
1 cukinia
20 dag pomidorów
4 łyżki soku cytrynowego
Kawałek kapusty pekińskiej
Ząbek czosnku
Łyżeczka mielonego imbiru
Łyżeczka cukru
200 ml niesłodzonego mleczka kokosowego
1 cytryna
4 łyżki chipsów kokosowych do dekoracji
Sól

Wykonanie:

Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę. Kiełki i cebulę sparzyć wrzątkiem.
Cukinię i pomidory umyć pokroić. Kapustę pekińską oczyścić, umyć i posiekać. Fasolkę szparagową oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować. Przestudzić. Na talerzu poukładać według uznania pomidory, fasolkę, cebulę,cukinię, kapustę i kiełki. Przyrządzić sos: mleczko kokosowe wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, sokiem z cytryny, imbirem. Doprawić solą i dokładnie wymieszać, polać sałatkę i udekorować chipsami i plasterkami cytryny.