Restauracja Sielska czaruje kameralnym wnętrzem i przyjaznym, niepretensjonalnym, domowym klimatem.
Miła, ciepła atmosfera sprzyja wszelkim spotkaniom i przyjęciom okolicznościowym. Dołożymy wszelkich starań by sprostać nawet najbardziej wymagającym gustom Szanownych Gości.
Oferujemy kącik zabaw i zajęć dla najmłodszych
oraz udostępniamy bezprzewodowy dostęp do internetu WiFi
Serdecznie zapraszamy!
———————————
DANIA GŁÓWNE : (Podawane z dodatkami i surówką do wyboru)
Kaczka pieczona z jabłkami polana sosem żurawinowym
Żeberka pieczone z sosem BBQ
Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu
Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybami leśnymi
Rolada z kurczaka ze szpinakiem, serem feta w sosie bazyliowym
Grillowana karkówka z duszonymi pieczarkami
Kotlet schabowy z kością z kapustą zasmażaną
Schab panierowany zapiekany z pieczarkami i serem
Świerzonka kierowcy
Łosoś pieczony z sosem z błękitnego sera
Łosoś smażony z sosem z marynowanego pieprzu
Pstrąg smażony faszerowany masłem chrzanowym
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH:
Ziemniaki opiekane
Frytki
Ryż dziki
Kasz gryczana
Kopytka
Surówki:
Colesław
Surówka z kiszonej kapusty
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Warzywa gotowane
——————–
Stałe dania lunch menu ( z dodatkami ):
zupa pomidorowa ,rosół z makaronem
kotlet schabowy, pierś z kurczaka, wątróbka wieprzowa z cebulką
pierogi: z mięsem i okrasą; z kapustą i grzybami oraz z okrasą; ruskie z kwaśną śmietaną i okrasą.
naleśniki z serem, śmietaną i polewą truskawkową lub czekoladową.
poza tym:
PONIEDZIAŁEK – 14.III:
Zupa ogórkowa + gulasz wieprzowy w sosie własnym z ziemniakami/kaszą gryczaną, ogórkiem kiszonym/bukietem surówek/kiszoną kapustą.
WTOREK – 15.III:
Zupa meksykańska + pieczony udziec indyka w słodkim sosie chilli z ryżem/ziemniakami i bukietem surówek.
ŚRODA – 16.III:
Ryżana pomidorowa + pieczeń wieprzowa w sosie musztardowym z ziemniakami i zestawem surówek.
CZWARTEK – 17.III:
Zupa jarzynowa + pierś po hawajsku z ziemniakami gotowanymi lub opiekanymi/ryżem i gotowaną marchewką z groszkiem/zestawem surówek.
PIĄTEK – 18.III:
Krupnik + grillowana tilapia z sosem z zielonego pieprzu z ziemniakami i zestawem surówek.
lub: kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami i serem, z ziemniakami i zestawem surówek.
SOBOTA – 19.III:
Dania ze stałej oferty lunch menu
——————
LUNCH MENU w cenie 13 zł
od pn. do sob. w godz. 10.00 – 17.00
Co tydzień nowa oferta na stronie MENU
Oferta na posiłki regeneracyjne:
Posiłki są dostarczane do odbiorcy na wskazany adres w ściśle wyznaczoną godzinę.
Menu jest ustalane indywidualnie z kontrahentem.
W zakres usługi zawiera : dowóz, opakowanie + sztućce.
W skład posiłku wchodzi zupa regeneracyjna 500mil, lub drugie danie 120gram. mięsa + ziemniaki lub wyroby mączne 200gram oraz surówka 80 gram.
Nasze posiłki profilaktyczne (regeneracyjne) spełniają normy wynikające z rozporządzenia rady ministrów Dz. U. Nr 60, poz. 279.